torsdag 27 december 2012

De tre blocken



Sverige har under decennier varit ett land med två politiska block, och under långa perioder i praktiken varit en enpartistat. För första gången träder nu en ny bild fram, med tre block; det blå, det röda, och det blågula.

Samtidigt närmar sig de två traditionella huvudmotståndarna, Socialdemokraterna och Moderaterna, sig varandra. Moderaterna accepterar idag ett välfärdssamhälle, medan Socialdemokraterna inte motsätter sig privata initiativ i denna välfärd. I den stora ödesfrågan för framtiden, invandringspolitiken, råder totalt konsensus mellan samtliga av Sjuklöverns partier - Moderaternas uppgörelse med Miljöpartiet borde ha skingrat de sista tvivlen.

Detta konsensus tror jag är den främsta anledningen till att SD växer, månad för månad. Allt fler svenskar öppnar ögonen och undrar varför det är självklart att vi ska ta in tiotusentals människor varje år, med så låg kunskapsnivå som möjligt, från så avlägsna kulturer som möjligt. Att de genom denna skepsis omedelbart stämplas som ondskefulla och okunniga, förstärker sannolikt deras övertygelse.

De senaste dagarna har visat på en intressant utveckling i både media och de två största partierna. Det mesta sätts nu i relation till Sverigedemokraterna, och de olika sidorna anklagar varandra för att stödja sig på partiet, eller flörta med deras väljare. Denna nervositet och fokusering på SD kommer endast gynna just SD.


Det senaste bråket drogs igång av Stefan Löfvén:
"Ökade klyftor grund för SD-framgång"

Han kritiserade arbetskraftsinvandringen, vilket förstås ledde till upprördhet i andra lägret. Denna kritik beror inte på att Löfvén fått en plötslig släng av sunt förnuft, utan på att han är socialdemokrat, och vill skydda sina arbetande medlemmar.
"Kritikstorm mot Stefan Löfven om invandring"
"Intervju med Löfvén vållade debatt"
"Trodde Löfvén var en större politiker än så"



Moderaternas Tobias Billström tyckte inte att Löfvéns uttalande "var så fräscht":
"Tobias Billström: Är inte så fräscht"

Sverigedemokraterna är här för att stanna, och är dessutom vågmästare i varje opinionsmätning. Valet 2014 kommer därför att bli mycket intressant. Sverigedemokraterna kommer troligen att bli starkare än någonsin, med kanske runt 15%, och inget av de traditionella blocken kommer då att kunna bilda majoritet. Man måste då bilda någon form av blocköverskridande koalition.

Oavsett hur denna koalition kommer att se ut, kommer den att åskådliggöra för varje svensk i vilken typ av land vi lever, och vilka alternativ som finns. Själv hoppas jag, som jag sagt förut, på det tydligaste spottandet på väljarna - en koalition mellan S och M. De får då chansen att fortsätta förödelsen i fyra år till, för att sedan bli tvungna att lämna över till SD, och en möjlighet att äntligen vända skutan.



"Strategier prövas inför valet"
Ledare i GP
"Svensk politiks nya landskap"
"Storbråk i Alliansen"
"Ideologiernas tid"
 "Sätt fart på jobben"

2 kommentarer:

  1. Det som behövs för att SD ska kunna ta makten är snarare någon form av rejäl ekonomisk depression, så att folk blir lika desperata som under mellankrigstiden, beredda att acceptera vilken syndabock som helst. Muslimer eller judar spelar inte så stor roll, bara det är en grupp det är lätt att peka på.

    Sedan är det bara att dra igång koncentrationslägren.

    Men förhoppningsvis så har en majoritet av befolkningen lärt sig något av Nazi-Tyskland, så att vi slipper en fascistregering med Åkesson i spetsen som en mini-Hitler i folkdräkt.

    SvaraRadera
  2. Och du tror på allvar att det är SDs mål? Jag förstår inte varför minskad invandringsnivå direkt jämställs med Nazityskland...lite osakligt kanske?

    SvaraRadera