lördag 5 januari 2013

Å nej - fyra personer får avslag!




2012 fick 111 000 personer uppehållstillstånd i Sverige, varav en stor del som anhöriga. Antalet asylsökande flyktingar är åtminstone dubbelt så stort som Migrationsverket kan hantera, och hundra gånger mer än vårt land behöver.

Tv-producenten och frilansjournalisten Cecilia Bäcklander är dock inte nöjd, för idag har hon hittat en eritreansk familj som fått avslag på sin ansökan om familjeåterförening. Fadern har deserterat från den eritreanska armén och befinner sig nu i ett land på andra sidan jorden, Sverige. Den kvarvarande familjen, mor och tre barn, har ansökt om att få anhöriginvandra från Etiopien. De har dock fått avslag, eftersom Migrationsverket är skeptiskt till deras historia.

Jag känner förstås inte till detaljerna i den här historien, och det är möjligt att Migrationsverket formellt sett har gjort fel. Men hur tänker en PK-journalist som väljer att lyfta fram den här historien? Sverige har ju tydligen godkänt 111 000 uppehållstånd. Är inte det tillräckligt, eller borde det ha varit dubbelt så många?

Runt om i världen finns det kollapsade stater, inbördeskrig och mänskligt lidande. Det finns på jorden miljoner människor som har alla humanitära skäl i världen att ömma för. Men är lösningen på världens problem verkligen att förvandla Sverige till ytterligare en kollapsad stat?

Artikel i Aftonbladet

13 kommentarer:

  1. antagligen har journalisten utelämnat anledningen till avslaget, sannolikt är det nog något med dna testerna som är skumt. kanske de gjorts i etiopien av mutat läkare osv. För annars hade de nog fått komma hit om man ska jämföre med andra fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill påpeka att DNA-test gjordes på svenska ambassaden i Etiopien och att Migrationsverket menar att det gifta paret med 99.99% sannolikhet är biologiska föräldrar till alla tre barnen. Finns inget skumt med detta, ren vetenskap. Det är det som gör beslutet så obegripligt!
      Cecilia Bäcklander

      Radera
    2. Hej Cecilia - kul att du tittade in och kommenterade! Jag tycker dock fortfarande inte att lösningen på världens problem kan vara att ta hit dessa problem. Om det nu är så viktigt att återförenas skulle de kunna göra det i Etiopien. Det är faktiskt inte svenskarnas fel att afrikaner av någon anledning inte kan bygga fungerande samhällen.

      Radera
  2. Jo, det är mycket möjligt att det är så.

    SvaraRadera
  3. Men det var det överjävligaste. Tar nassebloggarna aldrig slut? Så om du gifter dig och skaffar tre barn och det bryter ut ett krig i Sverige, mot all förmodan, och du flyr till Italien och får uppehållstillstånd - hade det inte känts bra om din fru och dina barn fick följa med så ni får vara en familj?

    Om alla ni nassedrägg slutade fokusera på att "svartskallarna bara våldtar våra kvinnor" och att de "tar våra jobb" och andra idiotundanflykter utan substans eller förankring i den verklighet vi lever i och istället fokuserade på en human människosyn så skulle världen vara en bättre plats.

    Men det skiter ju ni högaktningsfullt i.

    Så länge ni får äta era köttbullar och dansa runt er midsommarstång och annan "svensk kultur" så skiter ni i resten av välden.

    Ni är vidriga.

    SvaraRadera
  4. Ja, det kan vara jobbigt med yttrandefrihet. Du vinner ju inte heller många poäng på "nasseblogg" hit och "nassedrägg" dit....berätta hellre hur Sverige ska fungera i framtiden med nuvarande politik.

    SvaraRadera
  5. Om man har deserterat kan man naturligtvis inte förenas med sin familj i sitt hemland. Kanske får vi klarhet senare varför familjen inte får komma - eller kanske finns det utrymme senare för familjen att återförenas här eller i eventuellt annat asylland. Hoppas Cecilia jobbar vidare med detta...
    Gammal dam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det märkliga är väl ädå att anm av någon outgrundlig anledning väljer att bosätta sig i ett lánd vid Polcirkeln som ligger väldigt långt ifrån ens egna kultursfär. Kan det vara så att det finns ett visst rykte därute om bidragslandet Sverige som det förlovande landet där man alltid kan skylla sitt utanförskap på rasistiska svenskar. Naiva neolibelaister och vänster pack är det värsta jag vet.....

      Radera
    2. Anonym: Ja, så är det ju definitivt. Våra grannländer får inte tillnärmelsevis lika många asylsökande, och det kan ju inte finnas en enda by i Somalia där man inte vet att det är just Sverige man skall söka sig till.

      Radera
  6. Gammal dam: ja, de skulle ju kunna återförenas i Etiopien där majoriteten befinner sig. Visst, det är högre levnadsstandard i Sverige, men det kommer inte att vara för evigt.

    SvaraRadera
  7. Jag menar att man kan inte återvända alltför snart till det land man deserterat ifrån - man blir i Etiopien förmodligen fängslad eller dödad. Efter några år - kanske - går det att återvända dit .........

    Gammal dam

    SvaraRadera
  8. Sorry, det var ju från Eritrea han deserterade....
    Gammal dam

    SvaraRadera
  9. Exakt - det var därför jag föreslog Etiopien där familjen nu sitter. Sedan är det faktiskt straffbart i alla länder att desertera, men det är en annan historia...

    SvaraRadera