fredag 4 januari 2013

Dagens krönika: Kristina Lindquist


Kristina Lindquist.

Kristina Lindquist kallar sig kulturskribent, men känner idag att även hon måste få in en krönika om rasism, främlingsfientlighet och en gammal filmsnutt.

Hon kallar sitt alster "Nu krävs enighet mot rasismen", och uppmanar Stefan Löfvén och Fredrik Reinfeldt att enas mot rasismen, med vilket hon antagligen menar Sverigedemokraterna. Framför allt vänder hon sig mot att frågorna överhuvudtaget får diskuteras, och menar alltså på fullt allvar att den offentliga debatten i Sverige är alldeles för öppen.

"Oroande arbetslöshetssiffror avfärdas med att "etniska svenskar mitt i livet" inte drabbas. Sjunkande skolresultat förklaras - grundlöst - med "en faktor som handlar om ensamkommande flyktingbarn". Därtill kan läggas moderata utspel om visumtvång för asylsökande från Balkan (läs: romer) och förbud mot så kallade "tiggarligor" (läs: romer)."

Observera att hon på inget sätt bemöter eller motbevisar dessa uttalanden. Hon vänder sig mot att de alls får sägas.

"Man kan, som SVT, försvara sig med invandring måste få diskuteras tillspetsat och på samma sätt som andra frågor. Men migration är inte vilken fråga som helst - den berör människors själva existens på den här jorden. Och vad som till slut kan hända när man beskriver människors själva existens som en belastning finns det kända exempel på."

Nej, det var iallafall ärligt - invandringsfrågan är så otroligt speciell att den inte ska diskuteras. Det är visserligen den stora ödesfrågan för framtiden, som kommer att rasera Sverige bortom all räddning, men det är bäst att inte tala om den, för då kan det bli obehaglig stämning.

"Programmet "Medierna" undrade i oktober varför journalister inte vågar ställa makthavare till svars för "de problem som uppstår när Sverige på ett mindre än ett halvsekel förändrats från vitt och homogent till mångfacetterat." Ni vet - de där problemen som uppstår av sig själva när det vita inte längre är vitt. Och i en redan klassisk formulering under höstens partiledar- debatt ville Agenda veta: "Hur mycket invandring tål Sverige?" Det som sägs i riksdagen måste också kunna sägas SVT, lät redaktionen hälsa."

Detta anser jag vara två mycket viktiga frågor som borde ställas till makthavarna varje dag. Kristina Lindquist tycker att det är förfärligt att ställa dem överhuvudtaget.




3 kommentarer:

  1. Har precis upptäckt denna blogg. Ville bara säga, tack Tobbe! Begåvade och välskrivande människor som sätter press på PK-etablissemanget är ljusen i ett annars allt mörkare Sverige.
    Peter

    SvaraRadera
  2. Tack själv, Peter, för att du läser! Japp, vi upplysta människor måste hålla ihop och prata med varandra - framtiden tillhör oss!

    SvaraRadera
  3. Instämmer, tack Tobbe! :)

    SvaraRadera